Slikovnica kao božićni poklon za dijete

slikovnica kao bozicni poklon za djecu

Tražiš božićni pokon za dijete? Imaš djecu, nećake ili kumiće za koje tražiš nešto posebno za ovaj Božić? Ako ove godine najmlađima želiš pokloniti magiju, na pravom si mjestu!

Imamo nekoliko prijedloga za slikovnice domaćih autora koje ne smiješ propustiti. Osim što su prekrasnih i bogatih ilustarcija, ove slikovnice sadrže zanimljive i poučne priče. Slikovnica je poklon kojem će se dijete vraćati i dugo nakon Božića, potaknut će njegovu znatiželju i maknuti ga od svih onih ekrana koji nam dana sve više vode glavnu riječ kada pričamo o dječijim interesima. Vratimo djeci djetinjstvo, potaknimo njihovu maštu i pokažimo im primjerom koliko je svijet oko nas lijep i zanimljiv! Ne sumnjamo da će uživati listajući ih, a sigurno još i više ako se zavalite pod dekicu zajedno s njima čitajući ova prava mala remek djela, namjenjena najmlađima!

 

Kako je zeko zavolio knjižnicu – Ivanka Ferenčić Martinčić, Evenio.

Dio serije slikovnica Djeca i kultura. Obavezno zavirite i u ostale dijelove, nećete zažaliti! Inače knjižničarka po struci, napisala je djelo kojim djeci približava svijet knjižnice u kojem stanuju sve te magične priče! Stvoreno da probudi znatiželju i maštu vezane uz svijet knjiga.

slikovnica kao božićni poklon za dijete

Suli u avanturi – Maja Šimleša, Profil.

Sve slikovnice o Suli prate najveće dječije izazove u odrastanju, ali ova je posebna jer uči djecu kako ostati svoj, a to je nešto čemu svi trebamo pridati više pozornosti, naručito u današnje vrijeme kada se tako lako nameće utjecaj trendova i pojedinaca.

slikovnica kao božićni poklon za dijete

Mrljek i prljek – knjiga bljakavih priča – Jelena Pervan, Evenio.

Knjiga sadrži pet priča (Mrljek i Prljek na smrdljivom putovanju – Priča o neopranoj kosi /Mrljek i Prljek mućkaju bljakavi napitak – Priča o pokvarenom zubu / Mrljek i Prljek slave fujkasti rođendan – Priča o prljavim rukama / Mrljek i Prljek na kiselom zadatku – Priča o smrdljivim nogama te Mrljek i Prljek na zbrčkanome prespavancu – Priča o neurednoj sobi.) zabavno i poučno štivo za sve znateželjne glave koje žele saznati što se može dogoditi ako baš redovito ne peremo ruke, kosu, zube i ostalo.

pokloni za djecu

Doktor Jabuka i tajna božićna poruka – Slavko Sobin, Petrine knjige d.o.o.

Inspirativna priča o obitelji i obiteljskom životu gdje nas glavni lik, dječak uči prave vrijednosti i duh blagdana. Prava poslastica za ovo Božićno vrijeme!

ideja za poklon za dijete

I za kraj, samo te želimo podsjetiti, pravi poklon ovih blagdana neka bude tvoje prisustvo i vrijeme. Najljepši blagdani su oni zajednički!

Sretan Božić!