Kako izraditi adventski kalendar od knjiga za djecu?

Idemo naučiti kako napraviti adventski kalendar od knjiga, jer zašto ove godine vaš adventski kalendar ne bi bio jedno sasvim drugačije i posebno iskustvo? U moru igračaka, slatkiša i konzumerizma, dobro bi došlo jedno trajnije iskustvo. Ono koje će se pamtiti. Ono koje će stvoriti uspomene.

U nastavku donosimo jednu jedinstvenu ideju za izradu adventskog kalendara za vaše mališane. Radi se o slikovnicama. Zamislite da svaku večer vaše dijete jedva čeka otvoriti upakiranu knjigu i čuti što se u njoj događa.

 

Kako izraditi adventski kalendar od slikovnica?

Ideja je slijedeća:

  1. Nabavite 24 božićne slikovnice (ili obične slikovnice)
  2. Svaku od njih umotajte u ukrasni papir (mi smo odabrali običan smeđi papir za umatanje)
  3. Umotane slikovnice ukrasite božićnim naljepnicama, natpisima, šljokicama ili brojevima (mi smo koristili drvene Božićne brojčane oznake kupljene u Teddy-u za 1 euro)

kako napraviti adventski kalendar od knjiga

 

  1. Slikovnice složite u kutiju (mi smo koristili božićnu kutiju iz Pepca za 1 euro)
  2. Kutiju stavite u neki udoban kutak i svaku večer zadužite mališana da pronađe broj/datum koji je taj dan na redu i neka sam odmota slikovnicu.
  3. Zajedno se zavalite i uživajte u zajedničkim trenutcima. Stvarajte uspomene!

adventski kalendar za djecu

 

Ovaj adventski će malo više koštati. Slikovnice nisu jeftine, a i ponuda božićnih slikovnica nije prebogata. Mi smo svoje slikovnice tražili po second hand grupama na Facebooku, u antikvarijatima (Knjigorija ima često dobre ponude) te na interliberu gdje izdavači daju velike popuste na stara izdanja, a koje super dođu za popuniti brojku od 24 slikovnice.

Međutim, te iste slikovnice možete iskoristiti na tisuću načina.  Spremiti na policu i čitati i tijekom godine. Ili dogodine opet za adventski kalendar (klincima će ponovo biti nove i zanimljive nakon što je prošla godina), sačuvati za mlađe dijete, poklone za prijatelje ili odnijeti u Božićno vrijeme u vrtićke skupine, oni ih itekako jedva čekaju!

Ukoliko se odlučite na ovu verziju izrade adventskog kalendara, nećete požaliti. Vaš adventski kalendar ima toliko benefita. Dijete upoznaje nove svjetove, riječi, provodi trenutke s vama, uživa u svijetu mašte. Neka zajedništvo i obitelj budu pravi duh Božića ove godine, a ti kao mama ili tata ćete biti najzaslužniji za to!

Želimo vam sretne blagdane!