Božićni poklon za muškarca u tvom životu

božićni poklon za muškarca

Naš prijedlog za božićni poklon za muškarca u tvom životu je – pazi sad – knjiga. I to ni manje ni više nego knjiga domaćih autora. Svi se mi nakon godina i godina smišljanja poklončića i sitnica za naše najbliže iscrpimo s idejama, pa smo mi odlučile pokušati olakšati ti posao.

Poklonimo ove godine pažnju, ljubav i zajedništvo. Odaberi jedan od naših prijedloga i pokaži da razmišljaš o tome što i kome poklanjaš.

 

Knjiga je poseban božićni poklon za muškarca iz više razloga

 

Za početak to je poklon kojemu se osoba vraća, što tih nekoliko dana dok ga čita, što i kasnije ukoliko mu se svidi pročitano pa za neko vrijeme posegne ponovo za njom. Personaliziran je do te mjere da osim što odabireš žanr specifično za nekoga, u nju možeš staviti divnu posvetu ili želju. (Ako nemaš ideju, ne brini, samo zamoli autora za posvetu i pokoju riječ, naši autori to vrlo rado obavljaju 😊).

Uvijek je super opcija da istu knjigu pročitaš i sama, pa eto prilike da se produbi vaš odnos i malo popričate o pročitanome. Ako se dovoljno angažiraš, možda saznaš nešto novo što do sada nisi znala o njemu ili njegovu načinu razmišljanja. Tko zna, možda baš ovo može postati vaša tradicija svake godine za božićno vrijeme. Topli napitak, mekana deka, pucketava vatra, dobra knjiga i šačica razgovora o pročitanome. Nama zvuči odlično!

božićni poklon za muškarca knjiga

Pa krenimo. Naše preporuke za knjigu domaćih autora za tvog dečka, muža, zaručnika, tatu, brata ili djeda. Sigurni smo da neće ostati imuni ni na jedan naslov koji odabereš, pogotovo ako ga začiniš s prekrasnom posvetom.

  1. Užas kakvih sve ljudi ima – Leon Zrile, INNAMORATA naklada – pseudohumor, zbirka priča koja će se svidjeti svakome tko voli dobar humor i zafrkanciju. Suze od smijeha zagarantirane!
  2. Voštani princ – Miro Morović, Naklada Fragment – kriminalistički roman koji bez problema može stajati uz svjetski poznate pisce poput Joa Nesboa samog! Svidjet će se svakome tko voli dobru priču, neizvjesnost i neočekivanost do samoga kraja! Super vijest je da je ovo druga njegova knjiga, iako se mogu čitati zasebno, super zvuči i da se uzme kao set s njegovom prvom knjigom, ili možda kao opcija za neku drugu priliku poklanjanja, s njim nećete pogriješiti!
  3. Volja – Manna Pass, put rukopisa. Pseudonim dvije autorice koje zajedno pišu. Knjiga je teške tematike, ali svakako jako bitne za pročitati i popularizirati! Vodi nas kroz život glavne junakinje koja bori sa depresijom i pokušajem samoubojstva. Knjiga ima recenzije psihologa i psihijatara, dobila je potporu HZJZ kao i Doma zdravlja Zagreb. Svidjeti će se svakome tko voli priče iz stvarnog života, događa se na našem području, te prati naše zakone i običaje. Knjiga za svakoga tko misli da poznaje nekoga kome je pomoć potrebna, tko se ikada susreo sa tako teškim temama. Knjiga koja daje nadu.
  4. Ozirisova djeca – Jelena Hrvoj, naklada Cranium. Teško se odlučiti za jednu Jeleninu knjigu! Jedan toliko dobar SciFi roman da nećete moći vjerovati da zapravo čitate hrvatskog autora! Očekujemo da će Netflix nanjušiti naslove za svoje serije, vjerujte nam na riječ! Ova, ali i sve njene će se svidjeti svakome tko voli dobar SciFi roman ili pak teški horor. Bogat opus za sve ljubitelje hard core književnosti.

Vjerujemo da nećete pogriješiti što god odabrali! Ipak je najvažniji i najljepši poklon vaše društvo i pažnja, pa to ne zaboravite ovih blagdana! Želimo vam sve najbolje!