Knjiga kao božićni poklon za djevojku, mamu, sestru, baku?

božićni poklon za ženu

Knjiga kao božićni poklon za žene – zašto ne! Mi žene smo sklone pažnji, romantici i slatkim poklončićima u svako doba godine. E sad zamisli samo koliko smo tome sklone u božićno vrijeme? Ono posebno, mirisno, šljokavo i svjetlucavo vrijeme. Odgovor je jako.

Na samu riječ „božićni poklon“ većini muškaraca (a i ponekim ženama) digne se kosa na glavi. Svi znamo koji je pravi smisao božića; obitelj, ljubav, nesebičnost i davanje. Daleko od toga da smo danas skloni pretjerivanju u svemu. Od hrane i darivanja, pa sve do kićenja i potrošnje. Međutim mali znak pažnje koji govori „mislim na tebe i posebna si u mom životu“ je nešto na što ni jedna žena (a ni pokoji muškarac) ne može i neće ostati imuni. Još kad je taj mali znak pažnje umotan u neki papir koji se svjetluca i ima crvenu i zlatnu boju, ne zaobilazne boje Božića, što više možeš poželjeti?

U duhu takvoga Božića, intimnog i skromnog, donosimo par ideja za najprikladniji božićni poklon – knjigu.

 

Božićni poklon za tvoju mamu, ženu, kćer, djevojku, zaručnicu, sestru, prijateljicu,…

 

Ovoga put ne preporučamo bilo kakvu knjigu, već knjige domaćih autora. Knjiga kao takva je sama po sebi poseban i personaliziran dar, međutim daje mogućnost dodatne personalizacije unutar samih korica. Ako nemaš ideju za neku kratku i slatku božićnu čestitku, imaš mogućnost zatražiti posvetu od samih autoa. Nije li to odličan način da pokažeš koliko je osoba kojoj daruješ posebna za tebe?

Knjiga kao božićni poklon za curu, djevojku, ženu, mamu, baku, sestru:

  1. Božićni začin – Inna More. Naklada Inamorata. Serijal božićnih novela Božićni začin. Svidjet će se svakoj djevojci koja voli romantiku i ljubavne priče.
  2. Dan po dan – Jan Bolić. Naklada Beletra. Najnovi autorov roman. Životne priče i zrnca mudrosti. Svidjet će se svakome tko uživa u promišljanju o životu i voli motivirajuće tekstove koji navode na razmišljanje.
  3. Istina – Mana Pass. Naklada Put rukopisa. Priča o jakoj ženi u muškome svijetu. Svidjet će se svakome tko voli romane temeljene na stvarnim pričama i junakinje koje se bore sa nepravdom. Doza humora i doza gorke realnosti, uživancija zagarantirana.
  4. Božićne priče – Jasminka Tihi-Stepanić. Naklada Ljevak. Priče vode kroz pravi smisao blagdana. Svidjet će se svakome tko je dijete u duši, nije odustao od magije božićnoga jutra i želi učiti o snazi priče koja liječi dušu.

Nadamo se da će ideje inspirirane našim popisom polučiti željeni učinak, da obradujete dragu vam osobu. Pa ipak što god odlučili, najljepši dio blagdana ćete svakako biti vi, vaš zagrljaj i prisutnost.

Želimo Vam sretne blagdane!